Goedkope vliegtickets tips

5 tips voor goedkope vliegtickets

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Dan ben je bij Cheapass vakanties aan het juiste adres. Wij hebben 5 goede tips voor je om altijd de goedkoopste vliegtickets te vinden!

Goedkope vliegtickets tip 1:

Met behulp van Skyscanner kun je eenvoudig goedkope vliegtickets vinden! Skyscanner geeft je de mogelijkheid om vliegtickets te zoeken vanaf bijvoorbeeld Nederland naar bestemming: Overal. Je krijgt dan alle bestemmingen waar je vanaf Nederland heen kan vliegen te zien. Skyscanner zoekt vervolgens de goedkoopste tickets voor je. Probeer het maar eens met onderstaande widget.


Goedkope vliegtickets tip 2:

Boek extreem vroeg of last minute! Extreem vroeg een vliegticket boeken kan je veel voordeel opleveren. Zelf heb ik 10 maand van te voren al een ticket naar Thailand geboekt. De prijs? € 470 voor een retourtje Bangkok met 5-sterren maatschappij Qatar Airways. Als je al vroeg begint met het in de gaten houden van Skyscanner en een alarm instelt voor als de prijzen veranderen dan heb je veel kans op goedkope tickets.

Naast extreem vroeg boeken kan een last minute ook nog steeds goedkoop uitpakken. Kijk dan niet alleen naar vliegtickets maar vooral ook naar een accommodatie + vlucht in één.

Goedkope vliegtickets tip 3:

Kijk verder dan alleen Nederland! Vaak zijn vliegtickets vanuit Duitsland of België een stuk goedkoper! Kijk dus zeker ook eens naar vliegtickets vanuit Duitsland of België. Skyscanner kan je ook hier bij helpen!

Goedkope vliegtickets tip 4:

Onze 4e tips is er eentje die door steeds meer reizigers wordt ontdekt! Boek een enkele reis en vlieg terug vanaf een andere luchthaven of land op een andere luchthaven dan waar je van vertrok. Dit noemen we ook wel een open jaw ticket. Voorbeeld 1: Je vliegt heenreis van Amsterdam naar New York en vliegt terugreis van San Francisco naar Amsterdam. Voorbeeld 2: Je vliegt Heenreis vanaf Amsterdam en landt terugreis op Brussels airport.

Goedkope vliegtickets tip 5:

Het is niet altijd goedkoper, maar soms loont het om direct bij de airline zelf te boeken zoals bijvoorbeeld KLM, Ryanair etcetera. Websites als vliegtickets.nl, cheaptickets.nl, WTC, TIX en andere vliegticket websites rekenen bijna altijd extra kosten (administratiekosten) van rond de 25 a 30 Euro.